سوم شهریور ماه هفتادمین سالروز ورود نیروهای نظامی انگلیس و روسیه به خاک ایران و اشغال ایران و تبعید رضا شاه است. ورودی که تنها بهانه اش ارتباط ایران و آلمان هیتلری بود در حالیکه به گفته همگان تنها تعدادی کارشناس آلمانی در ایران بودند و رضا شاه هم با اخطار متفقین چون می دانست که طبیعتا قدرت مقابله نظامی با آنها را ندارد آنها را سریعا از ایران خارج کرد ولی این دو استعمارگر پیر چون هدف اصلیشان اشغال نظامی ایران و فرستادن اسلحه از جنوب ایران توسط انگلیس برای شوروی برای مقابله با آلمان بود به ایران از دو سو حمله نظامی کردند و البته به مانند همیشه خیانتکاران داخلی هم در این اشغال نظامی نقش عمده ای ایفا کردند. در این زمینه دو کتاب دادگاه و افسران ما از بزرگمرد مبارزه با خرافات و در عین مورخ بزرگ سرزمینمان احمد کسروی بسیار خواندنی و روشنگر است.
اما تاثیرات سقوط رضا شاه از قدرت چه چیزهایی بودند و این تاثیرات تا چه حد مثبت و تا چه حد منفی بودند؟ در این زمینه هم البته همان دو کتاب زنده یاد احمد کسروی نکات جالبی را یادآور می شود اما من دیدگاه شخصی خود را می نویسم.
مخالفین رضا شاه ادعا می کنند که با سقوط رضا شاه و به قدرت رسیدن محمد رضا شاه جوان تا حدی آزادی سیاسی در کشور به وجود آمد اما این هم میهنان عزیز نمی گویند که قیمت این آزادی سیاسی به زعم آنها چه بود؟
قیمت آن بازگشت اسلام سیاسی و قدرت گرفتن دوباره آخوندها در ایران بود. تا روزی که این بزرگمرد در قدرت بود در کنار همه خدمات مادی خود یک کار یا بهتر است بگویم چند کار اجتماعی بزرگ در راستای هرچه کوتاه تر کردن دست آخوند از صحنه اجتماعی ایران انجام داده بود.
از پایه گزاری آموزش نوین در ایران و جلوگیری از شستشوی مغزی کودکان توسط آخوندها و ارتقای چشمگیر سطح حقوق اجتماعی زنان که با حق تحصیل و بالا بردن سن ازدواج آغاز و به ممنوع کردن چادر و روبنده و در عین حال امنیت اجتماعی زنان و ورودشان به جامعه ختم شد. کار مهم دیگر رضا شاه در صحنه اجتماعی ممنوع کردن این عزاداری های احمقانه شیعیان که چیزی جز آبروریزی برای ایران و ایرانی ندارد بود.
همچنین رضا شاه آخوندهایی را که مرتب می خواستند احکام شرعی را در حکومت داری پیاده کنند مانند ابوالقاسم کاشانی که بعدا ابتدا دوست دکتر مصدق و سپس دشمن او شد را تبعید کرده بود و قدرت نفوذ این افراد در جامعه بسیار کم شده بود و در کنار آن رضا شاه شمار مسجدها را نیز بسیار کم کرد و این امر هم در کم کردن نفوذ دستگاه آخوندیسم شیعه بسیار موثر بود.
حال با سقوط رضا شاه چه اتفاقی می افتد؟
آخوندهای تبعید شده دوباره بازمی گردند و منبرها تبدیل به صحنه فتوا دادن این مفتخواران می شود. چادر و روبنده که جز بدبختی و نکبت برای زن ایرانی چیزی نداشته و ندارد و نخواهد داشت دوباره بازمی گردد و در کنار فضای جامعه برای زن نا امن می شود تا دوباره به پستوی خانه فرستاده شود و سرانجام یکی از بدترین تاثیرات آن ورود تروریسم اسلامی به جامعه ایران توسط گروه تروریستی فدائیان اسلام است که در مدت بسیار محدود قربانیان زیادی می گیرد که می توان از نخست وزیران ترور شده یعنی منصور و هژیر و رزم آرا و از روشنفکر بزرگ جامعه ایران احمد کسروی در لیست افراد ترور شده توسط این گروه تروریستی نام برد.
حال قضاوت با ماست که تاریخ را بی تعصب و حب و بغض بخوانیم و مرور کنیم و ببینیم سقوط این مرد تاثیرات مثبتش بیشتر بوده یا تاثیرات منفی اش؟
به امید ایرانی آزاد و آباد و به امید آگاهی ایرانی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
پیش از کامنت گذاشتن به نکات زیر توجه کنید :
1 - برای خود یک نام برگزینید و به گونه ناشناس کامنت نگذارید.
2 - داوری شما درباره من برای من ارزشی ندارد. پس آن را پیش خود نگه دارید.
3 - دشنام و اتهام بی سند به من و سایر نظر دهندگان ممنوع است.
4 - کامنت زیر هر پست باید در ارتباط با موضوع آن پست باشد.
در صورت رعایت نکردن هر یک از نکات بالا کامنت شما حذف خواهد شد.
پیروز باشید. پاینده ایران